Back to top

Οργάνωση

Η Επιστημονική Επιτροπή του σχολείου μας:

  1. Απόστολος Αποστολίδης (δοκιμασία αυτοαξιολόγησης/μοριοδότηση)
  2. Δημήτρης Καλυβιανάκης (εκπαιδευτικό υλικό)
  3. Ευάγγελος Λιάτσικος (εκπαιδευτικό πρόγραμμα)
  4. Ανδρέας Σκολαρίκος (εκπαιδευτικό πρόγραμμα)
  5. Δημήτρης Χατζηχρήστου (εκπαιδευτικό πρόγραμμα)
     

Υπεύθυνοι για την οργάνωση του σχολείου:

  1. Μέλιος Νίγδελης (Social media, εκπαιδευτικές εφαρμογές υπολογιστών)
  2. Άρης Παπαγιαννόπουλος (χρηματοδότηση / οργάνωση)
  3. Μαρίνα Τσιούπρου (οργάνωση / εγγραφές)

Επικοινωνία για θέματα οργάνωσης:

Μαρίνα Τσιούπρου, ΜΑ
Υπεύθυνη δράσεων ΙΜΟΠ
Τηλ./fax: 2310228028
Κινητό: 6942791082
e-mail: m.tsiouprou@imop.gr
website: www.imop.gr

Εγκρίσεις

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΟΦ eof

ΑΙΓΙΔΑ ΕΟΕaigida

ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΦΕΕ:  sfee

Μοριοδότηση ΠΙΣ pis

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, μελετώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης «15ο Uroschool 2022», Πορταριά Πηλίου, 14-17 Απριλίου 2022, το βρίσκει ενδιαφέρον και ωφέλιμο για τους ιατρούς και τους άλλους φορείς της Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με τα κριτήρια της UEMS – EACCME χορηγούνται 23 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits). Οι διοργανωτές είναι υπεύθυνοι για την κατανομή των μορίων, ανάλογα με τις ώρες συμμετοχής των ιατρών. Παρακαλείσθε για την εκδήλωσή σας όπως καταβάλλετε κάθε προσπάθεια αξιολόγησης εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων και αξιολόγησης του προγράμματος (ερωτηματολόγιο). Η χορήγηση πιστοποιητικών συμμετοχής να γίνεται μόνο με την παραλαβή από την γραμματεία συμπληρωμένου ερωτηματολογίου για το πρόγραμμα του Συνεδρίου. Σύμφωνα με τα κριτήρια της UEMS - EACCME, τα μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits) χορηγούνται σε ιατρούς.

Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων

Σκοπός:

Το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που σκοπό έχει την προαγωγή της υγείας του ουροποιητικού και γεννητικού συστήματος μέσα από την ενημέρωση, πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, τεκμηριωμένη θεραπεία και αποκατάσταση των ουρολογικών παθήσεων.

Ιστορικό:

Το ΙΜΟΠ ιδρύθηκε το 2011, με πρωτοβουλία επιστημόνων-μελών του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και την αμέριστη συμπαράσταση της Επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ.. Αποτελεί ουσιαστικά εξέλιξη και φυσική συνέπεια της επιτυχούς  πορείας από το 2006 της Μονάδας Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Μ.Μ.Ο.Π.) και της πολύχρονης καταξιωμένης προσπάθειας του πρώτου κέντρου της Μ.Μ.Ο.Π., του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕ.Σ.Α.Υ.), που ιδρύθηκε το 1998.

Το Ινστιτούτο ήρθε να συμπληρώσει και να επεκτείνει τις δράσεις της Μ.Μ.Ο.Π., μέσα από μία στενή συνεργασία, αφού η Μ.Μ.Ο.Π. συμμετείχε στη διαδικασία ίδρυσης του Ινστιτούτου, τόσο με πόρους όσο και με την τεχνογνωσία της. Έτσι, στο νέο οργανωτικό σχήμα η Μ.Μ.Ο.Π. επικεντρώνεται στην κλινική έρευνα και επεκτείνεται και στη βασική έρευνα μέσω της ανάπτυξης του Εργαστηρίου Μοριακής Ουρολογίας (Ε.Μ.Ο.), ενώ το Ινστιτούτο υλοποιεί τους εκπαιδευτικούς σκοπούς που μέχρι σήμερα υποστήριζε η Μ.Μ.Ο.Π.. Το ΙΜΟΠ αναπτύσσει παράλληλα και τα προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ασθενών. Επίσης, το Ινστιτούτο επεκτείνει τις δράσεις με προγράμματα προληπτικού ελέγχου πολιτών, σε συνδυασμό με σχεδιασμό και υλοποίηση επιδημιολογικών μελετών στην κοινότητα. Τέλος, το ΙΜΟΠ, χάρη στη μεγάλη διδακτική και ερευνητική του εμπειρία, καθώς και στην εξειδικευμένη τεχνογνωσία του, παρέχει συμβουλευτικές και οργανωτικές υπηρεσίες προς τρίτους (δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και εταιρείες), σε δράσεις που άπτονται του αντικειμένου του.